Мельник призначений послом України у Бразилії

Читать на русском
Зеленський призначив Андрія Мельника послом України у Бразилії, Юрія Полюховича послом у Колумбії, а Олександра Поліщука – послом України в Індії.
Фото: Ukrainische Botschaft in Berlin

Колишнього посла України в Німеччині, а нині заступника міністра закордонних справ Андрія Мельника призначено послом у Бразилії.

Указ підписав президент Володимир Зеленський.

В яких країнах немає посла УкраїниУкраїнського посла немає у понад сотні країн світу. Повний список країн – на інфографіці Слово і діло.

«Призначити Мельника Андрія Ярославовича надзвичайним та повноважним послом України у Федеративній Республіці Бразилія», – йдеться в указі №341/2023.

Крім того, Зеленський призначив Юрія Полюховича послом у Колумбії, а Олександра Поліщука – послом України в Індії.

Зазначимо, Мельник обіймав посаду посла у Німеччині у 2014-2022 роках. Він запам'ятався різкими та часом недипломатичними висловлюваннями на адресу керівництва країни. Наприклад, він називав канцлера Олафа Шольца «ображеною ліверною ковбасою» через його небажання приїхати до України.

Крім того, Мельник завжди жорстко закликав німецький уряд до постачання зброї Україні.

У липні минулого року Зеленський призначив Олексія Макєєва на посаду посла у Німеччині. А Мельник перейшов на посаду заступника глави МЗС.

З Бразилією Україна зараз має непрості відносини – президент Луїс Інасіу Лула да Сілва почав активно висловлюватися про необхідність переговорів з росією. Нещодавно він заявив, що «конфлікт» в Україні не має військового рішення.

Президент Володимир Зеленський говорив, що зацікавлений у зустрічі із бразильським колегою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: