Зеленський оцінив загрозу наступу «вагнерівців» з боку Білорусі

Читать на русском
Президент прокоментував інформацію про можливий напад вагнерівців на Київ після того, як бойовики Пригожина почали переїжджати до Білорусі.
Фото: Суспільне

Президент Володимир Зеленський прокоментував інформацію про можливий напад бойовиків ПВК «Вагнер» на Київ із боку Білорусі.

Заяву, присвячену цій темі, глава держави зробив під час спільної пресконференції з лідерами Польщі та Литви.

Зеленського просять розірвати дипломатичні відносини із Білоруссю – петиціяНа сайті Зеленського з'явилася петиція із закликом розірвати дипломатичні відносини з Білоруссю.

Президент зазначив, що тих підрозділів «вагнерівців», які приїхали до Білорусі, буде замало для атаки на Україну.

«Ту кількість, яка пішла у позитивному сенсі на Москву, порівняно з тим, скільки було в нас, неможливо порівняти. Тому я не можу сказати, наскільки вони комусь загрожуватимуть з території Білорусі, тому що вважаю, що цей контингент буде не дуже великий», – сказав глава держави.

За його словами, українська розвідка щодня надає звіти про кількість бойовиків, яка прибула на територію Білорусі.

«Ми проводимо кілька разів на тиждень військовий кабінет, де доповідають наші командувачі, вони мені показували, говорили деякі деталі, наша армія вважає, що ситуація на півночі нашої держави є незмінною, ситуацію ми контролюємо», – уточнив Зеленський.

Нагадаємо, про загрозу з боку Білорусі нещодавно заявив колишній голова Генерального штабу Великої Британії генерал Річард Даннатт. Він припустив, що росія може використати групу «Вагнера», щоб спробувати знову захопити Київ.

Учора самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин, який у вихідні здійснив невдалу спробу перевороту в росії, прибув на територію країни.

Лукашенко також розповів, чим можуть допомогти його режиму бойовики ПВК «Вагнер».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: