Лукашенко розповів, як у Білорусі відреагували на бунт Пригожина

Читать на русском
Олександр Лукашенко заявив, що розпорядився привести армію Білорусі в повну бойову готовність через бунт Пригожина.
t.me/s/pul_1

Олександр Лукашенко заявив, що розпорядився привести армію Білорусі в повну бойову готовність через бунт Пригожина.

Про це він розповів 27 червня під час свого виступу.

Сьогодні, 27 червня, Олександр Лукашенко виступив із заявою, під час якої розповів, як Білорусь реагувала на бунт Євгена Пригожина у рф. Зокрема, білоруська армія була переведена у повну бойову готовність.

«Мною було віддано всі розпорядження щодо приведення армії на повну бойову готовність», – заявив він.

Лукашенко також розповів, що білорусам «було боляче спостерігати за подіями, які відбувалися на півдні росії».

«Не приховую, було боляче спостерігати за подіями, які відбувалися на півдні Росії. Не тільки мені. Багато наших громадян сприйняли їх близько до серця. Тому що батьківщина одна. Наше покоління проходить своє випробування на міцність. Нам випала місія зберегти мир, завойований мільйонами життя героїв, наших батьків і дідів. Це означає тільки одне – ми повинні бути сильнішими за ту загрозу, яка знову нависає тінню над нашою землею», – додав він.

Крім того, він сказав, що нібито білоруська опозиція на тлі подій у рф вже готова була реалізувати сценарій збройного заколоту, але «відбувся фальстарт».

«Тим більше що й втікачі наші заметушилися. Щоправда, фальстарт стався. Прагнуть продемонструвати своїм кураторам наявність хоч якихось результатів. Встигли навіть опублікувати чергові заклики та плани. Мовляв, теж готові реалізувати черговий сценарій «збройного заколоту»: треба ж звітувати», – підсумував білоруський диктатор.

Нагадаємо, літак засновника ПВК «Вагнер» Євген Пригожина сьогодні вранці, 27 червня, здійснив посадку на військовому аеродромі Мачулищі під Мінськом.

Тим часом в Осиповичах Могильовської області почали будувати табір для найманців «Вагнера». Він буде розташований за 200 км від кордону з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: