Пригожин планував під час бунту взяти в полон Шойгу та Герасимова – WSJ

Читать на русском
Євген Пригожин під час заколоту планував взяти в полон голову Міноборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу Валерія Герасимова.
media.az

Євген Пригожин під час заколоту планував взяти в полон голову Міноборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу Валерія Герасимова.

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на західні розвіддані.

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

За даними розвідників, Пригожин збирався захопити Шойгу та Герасимова під час рейду до Ростова-на-Дону. Проте ФСБ дізналася про план за два дні до того. Хоч початковий план Пригожина мав добрі шанси на успіх, але після витоку інформації про змову керівнику найманців довелося імпровізувати.

«Дізнавшись про витік, Пригожину довелося почати діяти раніше, ніж планувалося. За даними західної розвідки, легкість, з якою війська «Вагнера» взяли Ростов, показує, що деякі командири регулярних військ могли бути частиною змови», – додають у повідомленні.

Додамо, що відповідно до аналізу західної розвідки, заколот, швидше за все, закінчився б збройним протистоянням у Москві, якби президент Білорусі Олександр Лукашенко не запропонував посередництво.

За інформацією ЗМІ, американські спецслужби ще в середині червня знали, що ватажок «вагнерівців» планує бунт.

Раніше також писали, що генерал Сергій Суровікін, який минулого року командував російським угрупуванням військ в Україні, міг заздалегідь знати про плани Євгена Пригожина підняти повстання проти військового керівництва рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: