Зеленського просять розірвати дипломатичні відносини із Білоруссю – петиція

Читать на русском
На сайті Зеленського з'явилася петиція із закликом розірвати дипломатичні відносини з Білоруссю.
Фото: AP

На сайті президента Володимира Зеленського зареєстровано петицію із закликом розірвати дипломатичні відносини з Білоруссю.

Петиція була зареєстрована 26 червня і набрала вже більше тисячі голосів (збір підписів буде відкритий ще 92 дні).

Петиції до Зеленського: які питання найбільше турбують українців під час війниЗ початку війни 81 петиція на сайті президента набрала потрібні для розгляду голоси. Найбільше українців хвилюють теми нагородження захисників, обороноздатності та міждержавних відносин.

«Однією з головних причин для цього заклику є активна підтримка та співпраця влади Білорусі з російською федерацією. Ця співпраця не тільки посилює політичні та економічні зв'язки між двома країнами, але й створює загрозу для національної безпеки України. Білорусь надає росії військову техніку, території та повітряний простір для проведення терористичних актів на нашій території, що загрожує життю та безпеці українських громадян», – йдеться у тексті петиції.

Автор петиції вважає, що розрив дипломатичних відносин з Білоруссю покаже, що Україна не приймає дій, що загрожують нацбезпеці, і не терпітимуть співробітництва з країною, яка підтримує ворожі дії.

Нагадаємо, минулого тижня Володимир Зеленський звільнив посла у Білорусі Ігоря Кизима. Ще у березні минулого року Білорусь скоротила кількість українських дипломатів на своїй території.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба Кулеба розповів, за якої умови Україна розірве дипвідносини з Білоруссю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: