«Вагнерівці» можуть атакувати Київ з Білорусі – британський генерал

Читать на русском
Україна має остерігатися можливого нападу «вагнерівців» на Київ, після того, як ватажок Євгеній Пригожин виїхав у Білорусь.
Getty Image

Україна має остерігатися можливого нападу «вагнерівців» на Київ, після того, як ватажок Євгеній Пригожин виїхав у Білорусь.

Про це повідомив колишній голова Генерального штабу Великої Британії генерал Річард Даннатт.

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

Він заявив, що той факт, що Пригожин поїхав у Білорусь, викликає певне занепокоєння. На його думку, лідери України повинні захиститися від можливої атаки на чолі з ватажком «вагнерівців» на Київ з Білорусі.

«Якщо Пригожин залишив навколо себе ефективну бойову силу, то він знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва, звідки почалася війна», – додав Даннатт.

Британський військовий наголошує, що існує ймовірність, що росія може використати групу «Вагнера», щоб спробувати знову захопити українську столицю.

Нагадаємо, повстання Пригожина протривало лише день. Попри те, що він контролював територію росії площею майже 5 тисяч квадратних кілометрів, ввечері 24 червня ватажок погодився зупинити рух колон своїх бойовиків.

Згодом стало відомо, що кримінальну справу стосовно Пригожина закриють, він «піде в Білорусь». Та спроба повстання навряд чи залишиться без наслідків. Ватажок «намалював мішень у себе на спині», CNN пише, що там його можуть ліквідувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: