Пригожин міг зупинити заколот через погрози спецслужб рф сім'ям «вагнерівців» – The Telegraph

Читать на русском
За даними журналістів, спецслужби рф пригрозили заподіяти шкоду сім'ям лідерів Вагнера незадовго до того, як Євген Пригожин скасував свій наступ на Москву.
Фото: Reuters

Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин міг ухвалити рішення зупинити заколот через погрози з боку російських спецслужб на адресу сімей лідерів «вагнерівців».

Про це повідомляє видання The Telegraph із посиланням на неназвані джерела в органах безпеки Британії.

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

«Згідно з джерелами, спецслужби рф пригрозили заподіяти шкоду сім'ям лідерів «Вагнера» незадовго до того, як Євген Пригожин скасував свій наступ на Москву», – йдеться у публікації.

При цьому журналісти зазначають, що в марші на Москву брали участь лише 8 тисяч найманців, тоді як Пригожин називав цифру в 25 тисяч бойовиків.

Таких сил було б недостатньо для захоплення столиці рф і «вагнерівці», ймовірно, зазнали б поразки за будь-якої спроби атакувати Москву.

Журналісти також зазначають, що російський диктатор володимир путін тепер спробує інтегрувати найманців до лав регулярної російської армії та усунути колишніх лідерів ПВК.

Нагадаємо, повстання Пригожина тривало лише день. Незважаючи на те, що він контролював територію росії площею майже 5 тисяч квадратних кілометрів, увечері 24 червня ватажок погодився зупинити рух колон своїх бойовиків.

Видання Spiegel писало, що Пригожин сподівався на велику підтримку від росіян, проте не отримав її та зупинив переворот.

Аналітики Інституту вивчення війни писали, що спроба збройного перевороту ватажка ПВК «Вагнер», ймовірно, не вплинула на здатність російських військ проводити наступальні та оборонні операції в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: