Пригожин погодився зупинити рух колон «Вагнера»

Читать на русском
Глава вагнерівців заявив, що його бойовики розвертають свої колони і направляються у польові табори.
Фото: росЗМІ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з ватажком ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним, за підсумками яких останній погодився не йти на Москву.

Заява, присвячена цій темі, з'явилася у Telegram-каналі пресслужби білоруського диктатора.

«Щодо зради президент глибоко помилився»: Пригожин відповів на заяву путінаГлава ПВК Вагнер Євген Пригожин заявив, що путін помилився щодо зради батьківщині та ніхто з його бійців не прийде з повинною.

Переговори, за даними представників Лукашенка, тривали протягом усього дня.

«Внаслідок чого дійшли домовленостей про неприпустимість розв'язування кривавої бійні на території росії. Євген Пригожин прийняв пропозицію Олександра Лукашенка про зупинення руху озброєних осіб компанії «Вагнер» на території росії та подальших кроків щодо деескалації напруги», – йдеться у повідомленні.

У Лукашенка також додали, що такий варіант розв'язки ситуації – «абсолютно вигідний та прийнятний», із гарантіями безпеки для «вагнерівців».

Пригожин, у свою чергу, заявив, що «вагнерівці» розвертають свої колони і йдуть «у зворотному напрямку до польових таборів згідно з планом».

Нагадаємо, вчора ввечері ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин звинуватив Міноборони рф в ударах по позиціях його бойовиків. Після цього частина «вагнерівців» вирушила колоною на Москву, а інша частина – зайняла центр Ростова і увійшла до інших російських міст.

Російський диктатор путін, у свою чергу, заявив про внутрішню зраду і наказав Збройним силам зупинити збройний заколот. При цьому, за даними ЗМІ, путін екстрено виїхав із Москви на Валдай через бунт Пригожина.

Раніше ЗМІ повідомляли, що путін планує ліквідувати Пригожина та пообіцяти амністію «вагнерівцям».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: