В ISW оцінили вплив спроби бунту «вагнерівців» на ситуацію на фронті

Читать на русском
Спроба перевороту, влаштована вагнерівцями, ймовірно, суттєво не вплинула на дії російських військ в Україні.
Фото: РІА Новини

Спроба збройного перевороту ватажка ПВК «Вагнер» Євген Пригожина, ймовірно, не вплинула на здатність російських військ проводити наступальні та оборонні операції в Україні.

Це оцінка Інституту вивчення війни (ISW).

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

«Як російські, так і українські джерела повідомили, що бойові дії тривали у звичайному режимі вздовж усієї лінії фронту, при цьому російські війська провели відносно більше наземних атак біля Бахмуту, ніж за останні кілька днів. Деякі російські джерела використовували збройний заколот як риторичний прийом, щоб завчасно виправдати будь-які успіхи України, досягнуті 24 та 25 червня», – йдеться у звіті.

Вчора, 25 червня, українські війська продовжували контрнаступ щонайменше на трьох ділянках фронту. У росії стверджували, що відбивали атаки ЗСУ в районі Бахмута, вздовж адміністративного кордону між західною частиною Донецької та східною частиною Запорізької областей, а також у західній частині Запорізької області.

Нагадаємо, 24 червня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомив, що українські військові продовжують просуватися на Бахмутському та Луганському напрямках.

Раніше він заявив, що основні сили української армії ще не були задіяні у наступі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: