За зупинення бунту Пригожину могли пообіцяти звільнення Шойгу та Герасимова – ЗМІ

Читать на русском
Ватажку Вагнера Євгену Пригожину могли пообіцяти звільнення міністра оборони рф Сергія Шойгу та ще декількох військових посадовців за зупинку бунту.
Фото bbc.com

Ватажку «Вагнера» Євгену Пригожину могли пообіцяти звільнення міністра оборони рф Сергія Шойгу та ще декількох військових посадовців за зупинку бунту.

Про це повідомили Українській правді джерела в українських спецслужбах.

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

В українських спецслужбах вважають, що за розворот колон з «вагнерівцями» від Москви Пригожину могли пообіцяти звільнення з посад міністра оборони Сергія Шойгу, начальника Генштабу рф Валерія Герасимова та інших менш значних посадовців в російській федерації, з якими конфліктує ватажок.

Крім цього, співрозмовники мають сумніви, що «вагнерівці» дійсно поїдуть у Білорусь.

Нагадаємо, повстання Пригожина протривало лише день. Попри те, що він контролював територію росії площею майже 5 тисяч квадратних кілометрів, ввечері 24 червня ватажок погодився зупинити рух колон своїх бойовиків.

Згодом стало відомо, що кримінальну справу стосовно Пригожина закриють, він «піде в Білорусь». Та спроба повстання навряд чи залишиться без наслідків. Ватажок «намалював мішень у себе на спині», CNN пише, що там його можуть ліквідувати.

Тим часом колишній голова Генерального штабу Великої Британії генерал Річард Даннатт вважає, що Україна має остерігатися можливого нападу найманців на Київ зі сторони Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: