ЗМІ назвали найбільші помилки путіна під час заколоту Пригожина

Читать на русском
Путін зробив дві серйозні помилки під час бунту Пригожина. Одна з них – пообіцяв жорстку відповідь та покарання за заколот, а в результаті з Пригожина зняли всі звинувачення.
informator.ua

Президент росії володимир путін, можливо, й пережив суботній заколот Євгена Пригожина, але своєю реакцією він зробив себе ще слабшим і поселив ідею про своє безсилля в умах росіян та всього світу.

Про це йдеться у матеріалі Bloomberg.

У мережі обговорюють невдалий військовий переворот ПригожинаВійськовий переворот у росії скасовується. У соцмережах обговорюють домовленості Пригожина та Кремля.

У своєму зверненні, випущеному вранці 24 червня, путін заявив, що бунтівники «зрадили» націю у її боротьбі з «неонацистами» та Заходом. А далі пішли помилки.

По-перше, путін порівняв спробу перевороту Пригожина з заколотом на початку 1917 року. Це викликало у свідомості росіян три паралелі, які важко стерти. Перша паралель – слабкий і непопулярний цар Микола ІІ і сьогоднішній путін. Друга – триває війна, яку росія програє: тоді це була Перша світова війна, зараз – вторгнення в Україну. Третя паралель – скоро буде революція та громадянська війна.

Друга помилка, зазначає агентство, була ще серйознішою: путін пообіцяв жорстку відповідь на заколот та неминуче покарання для його учасників. Цими розмовами він демонстрував силу, не подумавши, чи є вона в нього. Згодом з Пригожиним було укладено угоду за посередництва Олександра Лукашенка – йому дозволили виїхати до Білорусі та зняли всі звинувачення, що навряд чи можна трактувати як «суворе покарання».

Нагадаємо, експерти припускають, що Євгенія Пригожина можуть ліквідувати у Білорусі. Але й для путіна спроба повстання не пройде без сліду – йому тепер доведеться впоратися з наслідками найсерйознішого виклику його владі.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як невдачі у війнах сприяли зміні влади у росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: