Пригожин досі залишається під слідством у справі про заколот – росЗМІ

Читать на русском
Ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин досі перебуває під слідством у справі про заколот попри те, що її мали закрити відразу.
korrespondent.net

Ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин досі перебуває під слідством у справі про заколот попри те, що її мали закрити відразу.

Про це пише «Коммерсантъ».

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

Відомо, що станом на ранок понеділка, 26 червня, кримінальну справу про організацію збройного заколоту, головним фігурантом якої Пригожин, не припинили. Наразі бунт «вагнерівців» продовжує розслідуватися слідчим слідчого управління ФСБ рф.

Нагадаємо, повстання Пригожина протривало лише день. Попри те, що він контролював територію росії площею майже 5 тисяч квадратних кілометрів, ввечері 24 червня ватажок погодився зупинити рух колон своїх бойовиків.

Видання Spiegel писало, що Пригожин сподівався на більшу підтримку від росіян, однак не отримав її й зупинив переворот.

Аналітики Інституту вивчення війни писали, що спроба збройного перевороту ватажка ПВК «Вагнер», ймовірно, не вплинула на здатність російських військ проводити наступальні та оборонні операції в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: