Ватажок ПВК «Вагнера» Пригожин зупинив бунт, бо не отримав достатньої підтримки – Spiegel

Читать на русском
Лідер Вагнера не отримав від російських державних сил підтримки, на яку він сподівався, у спробі державного перевороту, і тому зупинив похід на Москву.
Фото: росЗМІ

Керівник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин сподівався на більшу підтримку від росіян, однак не отримав її й зупинив переворот у країні-агресора.

Про це повідомляє видання Spiegel.

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

Згідно з інформацією ЗМІ, міністерство закордонних справ і міністерство оборони Німеччини припускають, що лідер вагнерівців сподівався на більшу підтримку в росії.

Як повідомляється, під час усного брифінгу політичний директор МЗС Тьорвен Беллманн і парламентський статс-секретар з питань оборони Зімтьє Меллер висловили підозру, що лідер «Вагнера» не отримав від російських державних сил підтримки, на яку він сподівався, у спробі державного перевороту, і тому зупинив похід на Москву.

Обидва представники уряду не змогли надати жодної інформації про зміст угоди між Кремлем і Пригожиним або про місцезнаходження диктатора путіна, міністра оборони Шойгу і начальника Генерального штабу Герасимова в телефонній станції.

За інформацією видання, очікується, що комітети у закордонних справах і з оборони зберуться на спеціальне засідання на початку тижня.

Нагадаємо, повстання Пригожина протривало лише день. Попри те, що він контролював територію росії площею майже 5 тисяч квадратних кілометрів, ввечері 24 червня ватажок погодився зупинити рух колон своїх бойовиків.

Раніше у матеріалі «Слово і діло» ми розповіли, що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: