Події у росії продемонстрували крихкість режиму путіна – Столтенберг

Читать на русском
За словами глави НАТО, союзникам поки що важко спрогнозувати, що відбудеться в росії найближчими днями і тижнями. При цьому він закликав Альянс не недооцінювати можливості Москви.
Фото: AP

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що бунт ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина показав іншим країнам слабкість і крихкість усього путінського режиму.

Про це глава Альянсу повідомив у розмові із CNN.

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

«Збройне повстання Пригожина продемонструвало, наскільки важко і небезпечно для президента путіна покладатися на найманців, які фактично виступили проти нього», – сказав Столтенберг.

Він додав, що союзникам поки що важко спрогнозувати, що станеться в росії «найближчими днями та тижнями». При цьому він закликав НАТО «не недооцінювати можливості Москви».

«Нам потрібно продовжувати надавати підтримку Україні, це саме те, що НАТО та союзники роблять зараз і робитимуть у довгостроковій перспективі. І це те, що ми можемо сказати сьогодні про вплив на поле бою в Україні», – заявив генсек Альянсу.

Нагадаємо, повстання Пригожина тривало лише день. Незважаючи на те, що він контролював територію росії площею майже 5 тисяч квадратних кілометрів, увечері 24 червня ватажок погодився зупинити рух колон своїх бойовиків.

Видання Spiegel писало, що Пригожин сподівався на велику підтримку від росіян, проте не отримав її та зупинив переворот.

The Telegraph при цьому повідомило, що Пригожин міг ухвалити рішення зупинити заколот через погрози з боку російських спецслужб на адресу сімей лідерів «вагнерівців».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: