Макрон відреагував на заколот Пригожина та вказав на «крихкість» російської армії

Читать на русском
Бунт вагнерівців, що раптово зупинився, показує розбіжності, що існують у російському таборі, і крихкість як його військових, так і допоміжних сил, сказав Еммануель Макрон.
Президент Франції Емманюель МакронФото: Carl Court / Getty Images

Президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що він уважно стежив за бунтом очільника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина у росії. Він наголосив, що останні події вказують на крихкість російської армії та бойовиків «Вагнера».

Про це він розповів у інтерв’ю газеті La Provence.

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

За словами Макрона, марш ПВК «Вагнер» на Москву, що раптово зупинився, «показує розбіжності, що існують у російському таборі, і крихкість як його військових, так і допоміжних сил».

Французький лідер додав, що «ситуація ще розвивається», і він стежить за подіями.

«Усі ці події повинні зробити нас дуже пильними», – наголосив Макрон.

Також він додав, що це «повністю виправдовує підтримку, яку Франція надає українцям у їхньому опорі».

Як повідомлялося, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони Сергія Шойгу. Він узяв під контроль Ростов-на-Дону та частину Воронезької області, після чого «вагнерівці» вирушили на Москву.

Увечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що за погодженням з путіним провів переговори з Пригожиним. Після цього ватажок ПВК «Вагнер» оголосив, що розвертає своїх найманців назад до «польових таборів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: