Зеленський у зверненні прокоментував скандал із одеським військкомом

Читать на русском
Президент зізнався, що йому неприємно, що ця людина, незважаючи ні на що, залишалася на своїй посаді.
Фото: Офіс президента України

Таких людей, як скандальний «діяч в Одесі», не повинно бути в системі комплектування Збройних сил України.

На цьому наголосив президент Володимир Зеленський під час свого вечірнього звернення до нації.

«Дуже важливий пункт нашого обговорення на Ставці – справедливість. Щодо військкомів, зокрема, скандалу з… діячем в Одесі. Дуже неприємно, відверто аморально і неправильно, що ця людина, незважаючи ні на що, залишалася на своїй посаді. Доручив Головкому Залужному прибрати цю людину з посади. Першому заступнику міністра оборони України Павлюку доручено організувати перевірку усієї цієї системи військкомів», – зазначив Зеленський.

Президент додав, що йому шкода витрачати увагу та час Ставки на такі питання.

Головне із вечірнього звернення глави держави:

  • Нарада за результатами Лондонської конференції з відновлення України – потужний захід, добрі здобутки для нашої держави. Підтримка від Британії, США, Євросоюзу є дуже значною. Програми довгострокової підтримки на перспективу, на роки наперед. Близько п'яти сотень світових компаній, сильних компаній цікавляться інвестиціями в Україну.

  • Чітка підтримка членства України у Євросоюзі: політично нас уже й так сприймають як члена Євросоюзу. Окремо ведемо роботу над механізмом конфіскації активів держави-терориста та пов'язаних із ним осіб. Вдячний усім, хто готував Лондонську конференцію та брав участь у її роботі, це справді важливо.

  • Мав честь привітати із випуском офіцерів військових навчальних закладів. Відразу шість вишів. Харківського університету Повітряних сил, Військового інституту танкових військ Харківської політехніки, Військового інституту Київського університету імені Шевченка, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації, Української військово-медичної академії та кафедри військової підготовки Національного університету біоресурсів та природокористування.

  • Сьогодні відзначають День державної служби. День тих людей, без сумлінності яких немає ефективної держави. Подякував усім нашим людям, які за наявних умов та за наявних ресурсів у державі роблять усе, що від них залежить, щоб держава була ефективною.

  • Фронт. Зауважив воїнів 35-ї окремої бригади морської піхоти. Бригада, яка виконує дуже важкі завдання. Старший матрос В'ячеслав Імангулов та молодший лейтенант Сергій Пєнов – дякую за зразкову фортецю та відвагу у боях на Донеччині. Саме такими і мають бути наші воїни.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський анонсував кадрові рішення через укриття та посилення відповідальності за корупцію в судах.

Раніше президент оцінив динаміку контрнаступу ЗСУ на півдні України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: