Зеленський провів засідання РНБО: які теми обговорили

Читать на русском
Сьогодні, 23 червня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ради нацбезпеки і оборони України. Увагу приділили трьом великим темам.
Офіс президента

Сьогодні, 23 червня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ради нацбезпеки і оборони України. Основними питаннями стали: доступність бомбосховищ, корупція в судовій системі, євроінтеграція та кадрові рішення.

Про це український лідер повідомив на сторінці у Телеграмі.

Згідно з його словами, за підсумками засідання РНБО, увагу приділили трьом великим темам:

  • Перша - безпека людей. Чверть бомбосховищ по Україні й третина по Києву непридатні для використання. Рішення РНБО: винних притягти до відповідальності, а всі захисні споруди привести в належний стан.

  • Друга - суди. Продовжується судова реформа в тісній співпраці з ЄС. Влада посилить відповідальність за корупцію в системі правосуддя. Окремо опрацьовується механізм для захисту в судах іноземних та внутрішніх інвестицій.

  • Третя - наше майбутнє в ЄС. Прискорюється робота над виконанням європейських рекомендацій.

Згідно з даними прес-служби РНБО, доповідачами на засіданні виступили: голова Служби безпеки України Василь Малюк, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко та міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

Зазначимо, що востаннє засідання РНБО було терміновим, Зеленський його скликав з приводу підриву росіянами Каховської ГЕС.

Нагадаємо, нещодавно у Києві закінчили перевірку укриттів. За результатами спеціальної комісії виявилось, що лише 15% придатні без суттєвих зауважень.

Також на інфографіці «Слово і діло» можна побачити, скільки укриттів є у найбільших містах України та скільки з них реально готові до використання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: