Зеленський підписав закон про заборону ввезення книг з росії та Білорусі

Читать на русском
Зеленський підписав закон, який забороняє ввезення та розповсюдження книжок з рф та Білорусі. Президент зазначив, що вважає закон правильним та надіслав його інституціям ЄС для додаткової оцінки.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України».

Він написав про це у Telegram.

«Вважаю закон правильним. Текст закону був надісланий інституціям ЄС для додаткової оцінки того, чи можуть окремі норми закону вплинути на виконання зобов’язань у частині захисту прав меншин, зокрема мовних, у контексті рекомендації Висновку Європейської комісії щодо заявки України на членство в ЄС», – повідомив Зеленський.

Зазначимо, що Верховна рада ухвалила цей закон ще у червні минулого року. Він забороняє імпорт та розповсюдження видавничої продукції з росії, Білорусі та окупованих територій України; передбачає видання книг в Україні мовою оригіналу або перекладом українською мовою, мовами ЄС чи корінних народів України. Закон також блокує можливість ввезення матеріалів антиукраїнського змісту.

У травні на сайті президента з'явилася петиція із закликом підписати закон, вона набрала потрібні 25 тисяч голосів для розгляду. У відповіді Зеленський написав, що закон просили ветувати Міністерство юстиції та МЗС, оскільки у поточній редакції він суперечить іншим законам та порушує права національних меншин.

Нагадаємо, минулого року у Міністерстві культури заявили, що з бібліотек приберуть пропагандистську російську літературу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: