Зеленський пояснив, чому путін не застосує ядерну зброю проти України

Читать на русском
Президент вважає, що російський диктатор не готовий застосувати ядерну зброю, бо побоюється за своє життя.
Фото: AP

Російський диктатор володимир путін не буде застосовувати ядерну зброю проти України.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю ВВС.

Як змінювалися розміри ядерних арсеналів США, росії та інших країн «клубу»Скільки ядерних боєголовок налічується у світі та як змінювалися розміри арсеналів дев'яти ядерних держав – на інфографіках.

Під час розмови журналіст запитав українського лідера, чи турбує його загроза застосування окупантами ядерної зброї з огляду на нещодавню заяву путіна про перекидання боєголовок до Білорусі.

У відповідь на це Зеленський зазначив, що загроза з боку росії існує ще з 2014 року, коли путін почав окупувати українські території.

«Він говоритиме про застосування ядерної зброї, але я не думаю, що він готовий це зробити, бо він боїться за своє життя, він дуже її любить. Можу сказати, що це людина без зв'язку з реальністю, яка у 21 столітті розв'язала повномасштабну війну проти свого сусіда», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно президент США Джо Байден заявив, що загроза застосування тактичної ядерної зброї путіним «реальна».

В українській розвідці зазначили, що гіпотетична загроза застосування росією ядерної зброї існує, але наразі підвищеного ризику немає. А керівник ГУР Кирило Буданов, у свою чергу, висловив упевненість, що росія не завдаватиме ядерного удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: