В Україну заборонили ввозити ще три дитячі книги

Читать на русском
Держкомтелерадіо заборонив українському імпортеру ввозити з території Росії для поширення в Україні ще три дитячі книги, в яких виявлено пропаганду держави-агресора.
24 канал

Держкомтелерадіо заборонив українському імпортеру ввозити з території Росії для поширення в Україні ще три дитячі книги, в яких виявлено пропаганду держави-агресора.

Про це повідомляє Державний комітет телебачення та радіомовлення 12 січня.

«Відмова надана на підставі висновку експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, що не дозволена до розповсюдження на території України. Дитячі книги російського видавництва Видавничий дім «Проф-Прес» «Вірші про машини малюкам», «Транспорт», «Тести для малюків (2-3 роки)» розраховані на найменших читачів. Відповідно мають велику кількість ілюстрацій, у яких використовується символіка держави-агресора, її силових та військових структур, символіка комуністичного режиму», - йдеться у повідомленні.

На думку експертів, ці книги – яскравий приклад російської пропаганди, яка ставить за мету мілітаризацію свідомості дітей, виховання імперського мислення, лояльного і навіть схвального ставлення до війн та конфліктів, які розв'язує Росія проти інших країн світу.

Раніше Держкомітет телебачення та радіомовлення заборонив ввозити в Україну з Росії ще 18 книг, де знайшли пропаганду країни-агресора.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: