Мінкультури хоче заборонити ввезення будь-яких книг з території росії

Читать на русском
Мінкульт виступає за заборону ввезення будь-якої книжкової продукції з території російської федерації.

Міністерство культури України виступає за заборону ввезення будь-якої книжкової продукції з території російської федерації.

Таку позицію заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на брифінгу в національному медіацентрі «Україна» у п'ятницю, 8 липня, передає Інтерфакс-Україна.

Чорний список Мінкульту: кому та за що забороняють в’їзд в УкраїнуЗ 2015 року Мінкульт веде чорний список осіб, яким заборонили в'їзд в Україну. Кому та за що можуть заборонити в'їзд, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Хотів би пояснити позицію Мінкульту: ми за те, щоб заборонити ввезення будь-якої, не лише російськомовної, книжкової продукції з території російської федерації», - сказав Ткаченко.

Щодо питання друку тих чи інших авторів російською чи українською мовою на території України, за словами міністра, це відноситься до прав і свобод, які гарантовані Конституцією, і має бути врегульовано одночасно в цілому для всіх сфер.

На думку Ткаченка, складати «чорні списки» має Служба безпеки України, і вони мають стосуватися всіх сфер: кіно, музики, книговидання.

«Щоб не було різночитань, різних трактувань та дій у тій чи іншій сфері» – додав він.

Нагадаємо, в Україні з'явиться так званий «білий» список артистів із росії, які засудили вторгнення путіна в Україну. Їхня музика зможе залишитися в українському інформпросторі.

До цього в Україні існував «чорний список» артистів – які підтримували анексію Криму та війну на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: