Парламент офіційно визнав рашизм державною ідеологією рф

Читать на русском
Крім того, парламент закликав ООН, ЄС та уряди демократичних країн підтримати засудження політики рашизму.
Вікіпедія

У вівторок, 2 травня, Верховна Рада офіційно визнала рашизм державною ідеологією росії.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram.

Залишилося тільки застрелитися в бункері: як путін йде слідами ГітлераРосійський президент наполегливо йде слідами лідера нацистської Німеччини. Фінал, сподіваємося, буде таким самим. На інфографіці – що спільного у путіна та Гітлера.

Він зазначив, що відповідну постанову підтримав 281 народний депутат.

Крім того, парламент закликав ООН, ЄС та уряди демократичних країн підтримати засудження політики рашизму.

«У заяві Рада звертається до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав із закликом підтримати засудження ідеології, політики та практики рашизму», - написав Гончаренко.

Він додав, що відповідний законопроєкт про заборону рашизму був поданий ще у квітні минулого року, а сьогодні проголосували за Постанову.

Раніше Комітет Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики підтримав ініціативу про використання терміна «рашизм» щодо ідеологічної системи, вибудуваної в росії.

А прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що президент росії володимир путін є більш небезпечним, ніж Адольф Гітлер і Йосип Сталін. Його ідеологія повинна бути повністю викорінена, а росії потрібно провести «депутінізацію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: