З бібліотек приберуть деяку російську літературу – Мінкульт

Читать на русском
Пропагандистську російську літературу приберуть із бібліотек, спеціальні критерії для вилучення вже схвалено. Натомість бібліотеки наповнять україномовною літературою та книгами українських видавництв.

Пропагандистську російську літературу вилучать із бібліотечних фондів та замінять її якісною україномовною літературою та книгами українських видавництв. Рекомендації для цього вже напрацювала та схвалила Рада з розвитку бібліотечної справи.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

На тимчасово окупованих територіях росіяни знищують українську літературу та підручники історіїРосійській військові знищують книжки з українською літературою та історією. На тимчасово окупованих територіях України вилучають підручники.

Насамперед прибиратимуть видання:

  • зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терактів, посягання на права та свободи людини;

  • що пропагують війну, національну та релігійну ворожнечу, зміни шляхом насильницького повалення конституційного ладу або територіальної цілісності України;

  • які виправдовують чи заперечують агресії росії проти України чи тимчасову окупацію територій, а також прославляють російських військових;

  • видавництв, а також авторів, до яких було застосовано обмежувальні заходи відповідно до закону «Про санкції»;

  • автори яких публічно підтримали агресію проти України, інформація про що є у відкритому доступі.

«Пропаганда – це небезпечна зброя. Сьогодні російська брехня отруює все навкруги. Маємо всіма способами боротись із цим явищем. Наразі Міністерство визначило чіткі критерії, за якими російська література буде вилучена з українських бібліотечних фондів. Ми підходимо до цього питання ретельно і виважено. Сподіваємось, що все це позитивно вплине на розвиток українського книговидавництва», – сказала заступник міністра Лариса Петасюк.

Нагадаємо, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремень запропонував з 1 вересня цього року замінити російську мову у школах іншими предметами.

У свою чергу, у Верховній раді запропонували до завершення війни заборонити на радіо та телебаченні музику російських виконавців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: