Зеленський у зверненні розповів про ситуацію фронті та успішне просування ЗСУ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський повідомив, що на фронті тривають жорстокі бої, але є просування ЗСУ на півдні України.
Офіс президента

Українські бійці успішно знищують ворога на південній ділянці фронту та в Донецькій області. Відомо, що ЗСУ змогли просунутися вперед.

Про це президент Володимир Зеленський розповів у вечірньому зверненні.

Зеленський про хід контрнаступу: повільніше, ніж хотілося б, але це не голлівудський фільмВолодимир Зеленський зазначив, що незважаючи на тиск, Україна просуватиметься на полі бою так, як вважатиме за потрібне.

«Фронт. Жорсткі бої. Південь – знищуємо ворога. Донеччина – знищуємо ворога. Куп’янський напрямок – хоч би що там планували російські терористи, − знищимо ворога. На Півдні є наш рух уперед. Дякую, воїни! На Сході – тримаємо оборону», - заявив Зеленський.

При цьому, він подякував за збитий 21 червня російський вертоліт, наголосивши, що кожне збиття ворожої авіації є важливим.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Лондон. Сьогодні почала роботу наша з британцями спеціальна Конференція щодо відновлення України. Я дякую, Британіє, за новий пакет фінансової підтримки. Дякую, Америко, за пакет допомоги нашій інфраструктурі та енергетиці. Дякую, Євросоюзе, за представлений пані Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн фінансовий інструмент для нашої відбудови обсягом 50 мільярдів євро.

  • Завдання України в тому, щоб моральне лідерство нашого народу трансформувати в економічне лідерство нашої країни. Всі передумови для цього є, передусім у наших людей, у нашого прекрасного міцного народу.

  • Нарешті затверджується новий пакет санкцій Євросоюзу проти рносії. Частина з його норм підготовлена за пропозиціями Міжнародної санкційної групи, що працює під головуванням Майкла Макфола та Андрія Єрмака. Цей пакет додатково обмежить прибутки росії, що вона їх досі отримувала у Європі, а також перекриє частину шляхів обходу раніше запроваджених санкцій. Це зараз одне з пріоритетних завдань.

  • Усі наші партнери повністю поінформовані про те, наскільки критично перекрити всі шляхи обходу санкцій. Держава-терорист досі має доступ до різних продуктів і компонентів, технологічних і фінансових схем, які створені тими у світі, хто все ж цінує свободу та міжнародне право.

  • Прийняв вірчі грамоти від послів іноземних держав, які прибули в Україну. Норвегія, Швейцарія, Азербайджан, Пакистан, Ісландія. Нові посли. Загалом у нашій державі працюють вже понад 60 посольств і представництв держав і понад 20 представництв міжнародних організацій.

Нагадаємо, що вчора Зеленський призначив Андрія Мельника послом України у Бразилії, Юрія Полюховича послом у Колумбії, а Олександра Поліщука – послом України в Індії.

Раніше Зеленський заявив, що у захисників України немає втрачених позицій, є тільки визволені.

Також Зеленський пояснив, чому путін не застосує ядерну зброю проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: