Антикорупційний суд оголосив у розшук ексгендиректорку «Київзеленбуду»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про оголошення обвинуваченої у міжнародний розшук.
Наталія Бєлоусовафото: Київзеленбуд

Вищий антикорупційний суд оголосив у міжнародний розшук колишню виконувачку обов'язків генеральної директорки «Київзеленбуду» Наталію Бєлоусову, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в причетності до розкрадання понад 115 млн гривень комунального підприємства.

Таке рішення 14 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Під час засідання прокурор САП просив оголосити Бєлоусову у міжнародний розшук. Як встановила сторона обвинувачення, ексгендиректорка «Київзеленбуду» 3 квітня 2022 року виїхала до Румунії через КПВВ «Порубне» та дотепер не повернулась.

«Клопотання прокурора САП про оголошення обвинуваченої (Наталії Бєлоусової – ред.) у міжнародний розшук - задовольнити. Оголосити у міжнародний розшук обвинувачену. Організацію виконання ухвали про міжнародний розшук доручити детективам Національного антикорупційного бюро України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, у справі звинувачують двох ексгендиректорів «Київзеленбуду» Михайла Наконечного та Наталю Білоусову; ексначальника управління екології та природних ресурсів Київради Андрія Мальованного; експомічника Наконечного Анатолія Халєєва; підприємця Вадима Кощея; ексзаступника гендиректора з комерційних питань Київзеленбуду Наталію Куракову; Віталія Нестеренка; Володимира Лошманова; Олександра Некіпелова та Ольгу Нечипоренко.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру семи особам в причетності до заволодіння майже 78 млн грн КО «Київзеленбуд». Пізніше підозру вручили ще трьом особам, а розмір шкоди збільшився. Як встановило слідство, у 2016-2018 роках КО «Київзеленбуд» оголосило та провело тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці. Колишній позаштатний радник генерального директора КО «Київзеленбуд» Халєєв, якого слідство вважає організатором корупційної схеми, за попередньою змовою із іншими посадовцями «Київзеленбуду» та приватним підприємцем фактично забезпечили перемогу у тендерах трьох наперед визначених компаній ТОВ «Клімтехінвест», ТОВ «Технопрофсервіс» і фірма «Скала», які поставили техніку КО «Київзеленбуд» за завищеними цінами. До того ж, ці компанії придбали техніку не у виробника, а в посередника.

НАБУ та САП з'ясували, що частину незаконно отриманих коштів учасники корупційної схеми перерахували на рахунки іноземних компаній, а звідти – на підконтрольну їм компанію, зареєстровану в Італії. Загальна сума завданої шкоди комунальному об'єднанню становить 115,19 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: