За добу на фронті було 24 бойові зіткнення – зведення Генштабу

Читать на русском
Окупанти вели безуспішні наступальні дії у напрямку Новоселівського, Спірного, Оріхово-Василівки, Мар'їнки, Новомихайлівки та Вугледара.
Фото: Генштаб

Російські війська намагаються вести наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом доби там сталося 24 бойові зіткнення.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

VIP-цілі: кого з російських генералів вдалося ліквідувати під час війни в УкраїніХто з російських генералів, за неофіційними даними, був ліквідований у ході війни в Україні – на інфографіці.

Минулої доби противник завдав 59 авіаційних ударів і зробив більше 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Куп'янському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Новоселівського Луганської області, успіху не мав.

На Лиманському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії у напрямку Спірного.

На Бахмутському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії у напрямку Оріхово-Василівки.

На Мар'їнському напрямі українські військові відбили всі атаки противника в районі міста Мар'їнка.

На Шахтарському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямках Новомихайлівки та Вугледару Донецької області – успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу супротивника та вразила зенітно-ракетний комплекс ворога. Також нашими захисниками було знищено ворожий вертоліт Ка-52, 3 іранські ударні дрони та 7 розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили 2 пункти управління, 4 зенітно-ракетні комплекси, 2 райони зосередження особового складу та військової техніки противника та 2 склади боєприпасів.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що Україна перехоплює ініціативу на полі бою, але для нарощування атак потрібна зброя дальністю до 200 км.

Західні експерти вважають, що справжній контрнаступ ЗСУ ще попереду, оскільки переважна більшість сил ще не задіяна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: