Зеленський у зверненні прокоментував сьогоднішній обстріл рятувальників у Херсоні

Читать на русском
Сьогодні в Херсоні внаслідок обстрілу окупантів постраждали рятувальники. Вони займалися ліквідацією наслідків російського теракту на Каховській ГЕС.
Офіс президента

Українські військові обовʼязково дадуть відповідь окупантам за сьогоднішній удар по рятувальниках у Херсоні, які займалися ліквідацією наслідків російського теракту на Каховській ГЕС.

Про це президент Володимир Зеленський розповів у вечірньому зверненні.

«Сьогодні в Херсоні внаслідок обстрілу окупантів постраждали рятувальники… Вони займалися ліквідацією наслідків російського теракту на Каховській ГЕС і були обстріляні російською ж артилерією. Вісім співробітників ДСНС були поранені, один, на жаль, загинув… Мої співчуття рідним та близьким! Українські воїни обовʼязково дадуть відповідь терористам на всю цю підлість», - заявив Зеленський.

Згідно з його словами, кожен такий російський удар, кожен російський теракт – це щоразу аргумент, що немає й не буде в окупантів ніяких шансів залишитись десь на українській землі.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Передусім я дякую нашим Повітряним силам та всім захисникам неба з інших наших сил оборони за кожну збиту російську ракету й за кожен збитий «Шахед». Тільки за минулу ніч – понад 30 збитих «Шахедів». Це сотні врятованих життів, це врятована інфраструктура.

  • Зараз наші воїни на півдні, на сході дуже активно знищують ворога, фізично очищуючи Україну. Так буде й надалі.

  • Вже почалися перші зустрічі в Лондоні в межах конференції з відбудови України, яку ми готували разом із британськими друзями. Вже відбулися дискусії у Швейцарії та Німеччині, у Франції та Італії. Є робота різного рівня заради нашого відновлення. І ми спрямовуємо цю роботу так, щоб наша відбудова, наше відновлення стали не лише проєктами будівництва, а глобальним проєктом захисту.

  • Я дякую всім, хто воює й працює заради України! Я дякую кожному нашому воїну, який зараз у бою, на бойових постах і бойових завданнях! Запоріжжя, Донеччина – ви молодці, хлопці! Дякую всім, хто тренує наших воїнів і хто нам допомагає зброєю! Кожну одиницю зброї, кожен снаряд Україна використовує максимально ефективно і завжди – для захисту життя.

Нагадаємо, що сьогодні Зеленський призначив Андрія Мельника послом України у Бразилії, Юрія Полюховича послом у Колумбії, а Олександра Поліщука – послом України в Індії.

Раніше Зеленський заявив, що у захисників України немає втрачених позицій, є тільки визволені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: