Єрмак розкрив важливу особливість 11-го пакету санкцій ЄС проти росії

Читать на русском
Глава Офісу президента України відреагував на рішення послів ЄС щодо 11-го пакету санкцій проти росії. Він повідомив, що новий пакет обмежень містить важливий механізм протидії обходу санкцій із боку країни-окупанта.
Фото: t.me/ermaka2022

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак відреагував на рішення послів ЄС щодо 11-го пакету санкцій проти росії.

Пост, присвячений цій темі, з'явилася в Telegram-каналі керівника ОП.

Росія в обхід санкцій щомісяця закуповує через Казахстан безпілотники та мікроелектроніку – ЗМІПопри санкції, російська оборонна промисловість та Міноборони рф продовжують отримувати мікроелектроніку та безпілотники через казахстанські компанії для війни проти України.

Він повідомив, що новий пакет обмежень містить важливий механізм протидії обходу санкцій із боку країни-окупанта.

«За допомогою цього механізму планується обмежити продаж та передачу чутливих технологій та продуктів подвійного призначення іншим країнам, які допомагають росіянам обходити санкції», – розповів Єрмак.

За його словами, таке обмеження має негативно вплинути на російський ВПК та їхню здатність виробляти ракети.

Нагадаємо, сьогодні посли Європейського Союзу погодили 11 пакет санкцій проти російської федерації. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн при цьому зазначила, що нові обмеження завдадуть ще одного удару по військовій машині путіна.

Варто зазначити, що у травні посли не змогли затвердити новий пакет санкцій. Тоді посол Польщі в ЄС Анджей Садось зазначав, що багато питань потребують ретельного експертного аналізу, оскільки «є дуже технічними та складними».

Згодом представник Польщі у Брюсселі наполягав на посиленні відповіді з боку Європейського союзу через підрив російських окупантів Каховської ГЕС в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: