Польща запровадила санкції проти представників режиму Лукашенка і деяких росіян

Читать на русском
Обмеження стосуються депутатів, суддів, прокурорів, представників місцевої влади, осіб начальницького складу та правоохоронців.
Інтерфакс-Україна

Польща запровадила санкції проти 365 громадян Білорусі через репресії білоруської влади щодо політичних опонентів режиму Олександра Лукашенка.

Про це повідомляється на урядовому порталі Польщі

Зазначається, що перебування цих осіб на території Польщі і Шенгенської зони є небажаним.

Серед тих, хто підпадає під обмеження, 365 громадян Білорусі.

«Це включає 159 депутатів. Інші депутати парламенту вже потрапили до санкційного списку Польщі. Таким чином, санкції вже поширюються на всіх депутатів білоруського парламенту»,– йдеться у повідомленні.

Обмеження також стосуються суддів, прокурорів, представників місцевої влади, осіб начальницького складу та працівників правоохоронних органів.

«У списку присутні і представники білоруських режимних ЗМІ, які займаються пропагандою, спортсмени та спортивні активісти, працівники білоруських установ, установ і державних підприємств, діячі культури та науки», – зазначають польські правоохоронці.

Крім того, у списку є підприємці, пов'язані з російським капіталом. Це 15 громадян Російської Федерації та 1 білорус. Також під санкції потрапили 20 суб’єктів господарювання: 19 пов’язаних з росією та 1 – з Білоруссю.

«Ці люди пропагували білоруський режим, а також брали участь у легітимізації та підтримці репресивної політики влади в Мінську. Вони також відповідальні за політично мотивований вирок Анджею Почобуту, винесений за фальшивими звинуваченнями», – зазначають у владі Польщі.

Серед осіб, які підпали під обмеження, були особи, відповідальні за організацію нелегальної міграції до Польщі та країн Балтії.

Раніше у білоруській колонії помер 61-річний Микола Климович, якого судили за карикатуру на самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, один із найбільших швейцарських банків Julius Baer повідомив своїх російських та білоруських клієнтів про заморожування їхніх інвестиційних рахунків через вимоги європейського депозитарію Euroclear.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: