Мало хто в Німеччині може уявити поразку росії у війні – посол

Читать на русском
Посол розповів, що у Німеччині зростає кількість прихильників укладання перемир'я з росією за всяку ціну. За його словами, німців лякає, що війна триватиме довго і поставить під загрозу їхній добробут.
Укрінформ

У Німеччині зростає кількість голосів за укладання перемир'я в Україні за всяку ціну, тому що мало хто може уявити поразку росії у війні.

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» сказав посол України у Німеччині Андрій Мельник.

Німеччина проти мирного договору на умовах путіна – ШольцВлада Німеччини виступає проти мирного договору між Україною та росією, складеного на умовах президента країни-агресора володимира путіна.

«На жаль, доводиться констатувати, що в самій Німеччині наростає кількість голосів на користь укладення якнайшвидшого перемир’я будь-якою ціною, адже мало хто дійсно може собі уявити поразку росії. Німців відверто лякає той факт, що ця війна, яка вже сьогодні призвела до небувалої інфляції, може тривати ще дуже довго і поставити під загрозу їх добробут. Насправді всі ці занепадницькі настрої є для нас значним викликом на майбутнє, адже вони підвищуватимуть тиск на німецький уряд», – сказав Мельник.

Головним результатом візиту канцлера Олафа Шольца разом із трьома іншими лідерами до Києва, за словами посла, стала чітка декларація підтримки євроінтеграційних прагнень України.

«Після тривалих і кулуарних, і публічних наших дипломатичних зусиль, докладених протягом останніх тижнів у німецькій столиці, саме у Києві канцлер Шольц вперше офіційно виступив за надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. Мабуть, саме у цьому і полягає головна додана вартість приїзду до Києва глави федерального уряду», – вважає Мельник.

Нагадаємо, уряд Німеччини публічно показав перелік зброї, яка буде поставлена Збройним силам України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: