В окупованих Олешках після підриву Каховської ГЕС могли загинути понад 500 осіб – ЦНС

Читать на русском
За попередніми даними, понад 500 мешканців окупованих Олешок на лівобережжі Херсонщини загинули через підрив росіянами Каховської ГЕС.
Ілюстративне фото AP

Понад 500 мешканців окупованих Олешок могли загинули внаслідок повені після підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

На лівобережжі Херсонщини окупанти не проводять евакуацію і перешкоджають у цьому волонтерамРосійські окупанти на загарбаному ними лівобережжі Херсонщини провалили евакуацію населення.

Проблема в тому, що окупанти відмовлялися евакуювати людей, які не мали російського паспорта.

«За попередніми даними понад 500 мешканців тимчасово окупованих Олешок, що на лівобережжі Херсонщини, загинули через підрив росіянами Каховської ГЕС. Люди загинули через те, що окупанти відмовили в евакуації тим, хто не має російського паспорта. Порушуючи усі норми Міжнародного гуманітарного права та звичайної людяності, росіяни просто залишили місцевих на смерть. Дії росіян щодо цивільного населення мають всі ознаки геноциду і кожен, хто долучився до знущань з українців – понесе справедливе покарання», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, поки окупаційна влада визнала загибель 29 осіб у Херсонській області: 12 – в Олешках, 13 – у Голій Пристані та 4 – у Новій Каховці.

Нагадаємо, ООН обіцяла відправити свої мобільні групи до зон підтоплення на тимчасово окупованих територіях, як тільки росія надасть доступ та гарантії безпеки.

Напередодні стало відомо, що росіяни не дозволили представникам ООН потрапити на окуповане лівобережжя Херсонської області.

Раніше в СБУ показали, як евакуювали херсонців із окупованих та затоплених територій під прикриттям артилерії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: