Підрив Каховської дамби: ВООЗ запросила у росії доступ на окуповану територію

Читать на русском
ВООЗ стурбована ситуацією на окупованій території після підриву Каховської ГЕС. У росії запросили доступ для гуманітарних працівників.
AFP/Getty Images

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) звернулася до росії із проханням допустити гуманітарних працівників на окуповану територію, яка постраждала внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС.

Про це Politico повідомив директор європейського офісу ВООЗ Ханс Клюґе.

Чим може обернутися катастрофа на Каховській ГЕС для екології та сільського господарстваЯк підрив окупантами Каховської ГЕС вплине на довкілля та сільське господарство України – на інфографіці.

За словами Клюґе, ВООЗ надає допомогу затопленим територіям України, спрямовуючи людей та обладнання. Так, було мобілізовано близько 300 медичних працівників ВООЗ, а також аптечки для надання допомоги приблизно 16 тисячам людей. Крім того, в Україну надіслано 20 тисяч наборів лабораторних тестів на холеру.

Але організація також занепокоєна ситуацією на території, яку окупує росія та до якої немає доступу.

Клюґе повідомив, що ВООЗ уже понад півроку веде переговори з росією, щоб потрапити на окуповані території Донецької, Луганської та інших областей, де люди також стикаються з нестачею ліків.

Нещодавня екологічна катастрофа ще більше посилила ці заклики, наголосив він.

Нагадаємо, ООН обіцяла відправити свої мобільні групи до зон підтоплення на тимчасово окупованих територіях, як тільки росія надасть доступ та гарантії безпеки.

Нещодавно стало відомо, що росіяни не дозволили представникам ООН потрапити на окуповане лівобережжя Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: