Єврокомісар пообіцяв, що ЄС прискорить поставки зброї в Україну

Читать на русском
Європейський Союз прискорює постачання зброї в Україну на підтримку контрнаступу Збройних сил України.
фото: dw.com

Єврокомісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Брентон заявив, що ЄС прискорює поставки зброї в Україну для підтримки контрнаступу країни проти російських окупаційних військ.

Про це повідомляє «Голос Америки», із посиланням на інтерв’ю Брентона газеті Le Parisien.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

«Ми збираємося активізувати наші зусилля з доставлення зброї та боєприпасів - це війна високої інтенсивності, в якій вони відіграють вирішальну роль», - сказав Брентон.

При цьому, єврокомісар згадав обіцянку поставити мільйон одиниць зброї високого калібру протягом наступного року. Він також додав, що в ЄС готуються до того, що війна росії проти України триватиме «ще кілька місяців, а то й довше».

Нагадаємо, 3 травня Єврокомісія схвалила Акт про підтримку виробництва та термінове відправлення боєприпасів Україні. Це рішення допоможе збільшити виробничі потужності ЄС та вирішити поточну нестачу боєприпасів та ракет, а також їх компонентів.

Вже 9 травня президент Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з главою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн заявив, що ЄС готовий надати Україні один мільйон снарядів для артилерії.

Раніше повідомлялося, що рада ЄС затвердила надання додаткових коштів на боєприпаси для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: