Рада ЄС затвердила виділення 1 млрд євро на боєприпаси для України

Читать на русском
Тепер Євросоюз зможе профінансувати передачу ЗСУ артилерійських снарядів калібру 155 мм і, за потреби, ракет.
Фото: defence-ua.com

Рада Європейського союзу затвердила фінансування закупівлі боєприпасів для України на один мільярд євро.

Про це йдеться у заяві пресслужби Ради ЄС.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

Наразі Євросоюз зможе профінансувати надання Збройним силам України артилерійських снарядів калібру 155 мм і, за потреби, ракет, які будуть спільно закуплені державами-членами ЄС у європейській оборонній промисловості.

Наразі Євросоюз зможе профінансувати передачу Збройним силам України артилерійських снарядів калібру 155 мм і, за потреби, ракет, які будуть спільно закуплені державами-членами ЄС у представників європейської оборонної промисловості.

Контракти на закупівлю боєприпасів мають бути укладені до 30 вересня 2023 року.

«Разом із попереднім рішенням оперативно надати боєприпаси з існуючих запасів, ми виділяємо на ці цілі 2 мільярди євро, доводячи спільну військову допомогу ЄС Україні до 5,6 мільярда євро», – заявив Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

Нагадаємо, 20 березня Євросоюз погодив план постачання в Україну боєприпасів на суму 2 млрд євро. ЗСУ мають отримати мільйон 155-міліметрових артилерійських снарядів протягом наступних 12 місяців.

3 травня Єврокомісія схвалила Акт про підтримку виробництва та термінове відправлення боєприпасів Україні. Це рішення допоможе збільшити виробничі потужності ЄС та вирішити поточну нестачу боєприпасів і ракет, а також їх компонентів. європейської оборонної промисловості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: