Дві країни НАТО передадуть Україні понад 10 тисяч артилерійських снарядів

Читать на русском
Дві країни сумарно виділять Україні 9000 тисяч боєприпасів, а також запали, розрядники та вогнепровідні трубки. Крім того, Данія поставить додатково 1500 артснарядів.
Фото: Ritzau Scanpix

Данія та Норвегія передадуть Збройним силам України нову партію артилерійських снарядів.

Про це йдеться у заяві данського міністерства оборони.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

Зазначається, що дві країни сумарно виділять Україні 9000 тисяч боєприпасів, а також запали, розрядники та вогнепровідні трубки.

Крім того, Данія поставить додатково 1500 комплектних артснарядів та 500 гранат.

«Українці, як і раніше, гостро потребують боєприпасів для боротьби з росією. Данія та інші країни НАТО перебувають у процесі реагування на різні ініціативи. Разом із Норвегією ми можемо відправити понад 10 000 повних артилерійських снарядів протягом короткого часу», – заявив виконуючий обов'язки міністра оборони Троєлс Лунд Поульсен.

У Міноборони країни також нагадали, що у квітні Данія та Норвегія передали Україні 8 тисяч артилерійських снарядів.

Нагадаємо, 12 червня стало відомо, що данський уряд направить Україні щонайменше дві тисячі снарядів. Загальна вартість пакету допомоги становитиме 32 мільйони євро.

Раніше Данія першою із країн ЄС заявила про готовність прийняти саміт Формули миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: