Єврокомісія схвалила Акт щодо підтримки виробництва та термінової відправки боєприпасів Україні

Читать на русском
Запроваджуючи цільові заходи, включаючи фінансування, Акт має на меті збільшити виробничі потужності ЄС і вирішити поточну нестачу боєприпасів і ракет, а також їх компонентів.
Фото з відкритих джерел

У середу, 3 травня, Євркомісія прийняла Акт на підтримку виробництва і термінової доставки боєприпасів й ракет в Україну, а також щодо допомоги державам-членам поповнити їхні запаси.

Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

Війна в Україні: скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальникомУкраїнська армія змушена економити боєприпаси через їхню нестачу. Які країни постачають нам 155-мм боєприпаси та скільки їх потрібно – на інфографіці.

Зазначається, що запроваджуючи цільові заходи, включаючи фінансування, Акт має на меті збільшити виробничі потужності ЄС і вирішити поточну нестачу боєприпасів і ракет, а також їх компонентів.

Зокрема, це посилить здатність оборонної промисловості Союзу забезпечити своєчасне постачання боєприпасів і ракет до Європи.

Комісія пропонує виділити бюджет у розмірі 500 мільйонів євро. Цей бюджет походить від перерозподілу різних інструментів, зокрема Європейського оборонного фонду та майбутнього EDIRPA.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила: «Україна героїчно протистоїть жорстокому російському загарбнику. Ми дотримуємося нашої обіцянки підтримувати Україну та її народ стільки, скільки буде потрібно. Але мужнім воїнам України потрібна достатня кількість військової техніки, щоб захистити свою країну. Європа посилює підтримку за трьома напрямками».

Запропонований Регламент містить заходи для підтримки промислового посилення виробництва боєприпасів і ракет в ЄС, включно з їхніми вихідними продуктами. Фінансова підтримка надаватиметься у формі грантів.

Крім того, Закон полегшить доступ до фінансування для компаній ЄС у галузі боєприпасів і ракет, можливо, через спеціальну установу, «Фонд нарощування».

Цей Закон забезпечить збір необхідної інформації на рівні ЄС і дозволить Комісії та державам-членам передбачити дефіцит, що впливає на безпеку постачання боєприпасів і ракет.

Регуляторні заходи, передбачені цим Законом, захистять внутрішній ринок від будь-яких поточних або потенційних виявлених збоїв і, отже, посилять стійкість оборонної технологічної та промислової бази ЄС, а також гарантуватимуть безпеку постачання боєприпасів і ракет.

Нагадаємо, уряд Чехії працюватиме над збільшенням обсягів постачання боєприпасів для ЗСУ.

Раніше у Німеччині розповіли, коли Україна почне отримувати боєприпаси для Gepard.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: