ООН пообіцяла допомогти Україні з евакуацією з окупованої частини Херсонщини

Читать на русском
В організації також зобов'язуються негайно збільшити обсяги допомоги населенню, яке постраждало від підриву російськими окупантами Каховської ГЕС.
Фото: t.me/khersonskaODA

ООН невідкладно збільшить обсяги допомоги та направить додаткові сили до зони підтоплення біля Каховської ГЕС.

Про це стало відомо за підсумками переговорів Дмитра Кулеби з Координатором системи ООН в Україні Денізом Брауном, повідомляє .

Під офісом ООН у Києві проходить акція протесту – фотоПід представництвом ООН у Києві проходить акція протесту за участю понад сто осіб. Вони скандують слово Useless.

«Було наголошено, що масштаб руйнувань та страждань, заподіяних громадянам та тваринам, потребує якісно іншого реагування. За підсумками зустрічі погоджено, що ООН невідкладно збільшить обсяги допомоги та направить додаткові сили до Херсонської та інших постраждалих областей», – йдеться у повідомленні.

Сторони також домовилися про формування у Херсоні та Хапорожжі мобільних груп, які надаватимуть гуманітарну допомогу «забезпечуючи безпечний проїзд на окуповані території з підконтрольної Україні території».

Крім того, ці підрозділи ООН вирушать до зон підтоплення на тимчасово окупованих територіях, як тільки росія надасть доступ та гарантії безпеки.

«Організація Об'єднаних Націй очікує надання зазначених гарантій від російської сторони та доступу до окупованих територій, які постраждали внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС», – уточнили у МЗС.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розкритикував ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста за їхню бездіяльність після катастрофи на Каховській гідроелектростанції.

Він також закликав міжнародні організації негайно приєднатися до рятувальної операції у Херсонській області.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, у свою чергу, обіцяв, що уряд «дотисне» міжнародні організації, щоб вони почали надавати допомогу українцям після катастрофи Каховської ГЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: