Підозри посадовцю прокуратури і прокурору з Дніпра необґрунтовані – ВАКС

Читать на русском
Антикорупційний суд залишив без задоволення клопотання про застосування запобіжного заходу до двох підозрюваних через необґрунтованість підозр.

Вищий антикорупційний суд визнав необґрунтованими підозри, про які НАБУ і САП повідомили заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку та прокурору цієї ж прокуратури Сорі Саване щодо створення штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи.

Про це йдеться в ухвалах ВАКС від 1 і 7 червня, повідомляє «Слово і діло».

1 червня антикорупційний суд відмовився застосувати запобіжний захід до Батрака. На думку слідчого судді Олега Ткаченка, підозра посадовцю Слобожанської окружної прокуратури є необґрунтованою. Суддя встановив, що Батрак не підписував та не вручав повідомлення про підозру Руслану Гусєву, а був лише в групі прокурорів у справі. Останній пішов на угоду з прокурором і був визнаний винуватим у незаконному виготовленні з метою збуту підакцизних товарів, а саме виготовлення сидру без етапу природнього бродіння та заміни його на додавання спирту в продукт. Ця угода не була оскаржена.

7 червня суддя Ткаченко так само залишив без запобіжного заходу і прокурора Саване з таких самих обставин. Цей прокурор не підписував та не вручав повідомлення про підозру Гусєву, однак підписував та затверджував обвинувальний акт стосовно Гусєва, але за вказівкою старшого групи прокурорів.

На обидва рішення прокурором САП подано апеляційні скарги.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку та прокурору цієї ж прокуратури.

Нагадаємо, антикорупційні органи викрили адвоката Олексія Педуса, який підбурив особу надати йому неправомірну вигоду нібито за вирішення питання з прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровщини. У цій же справі детективи і прокурори встановили нові обставини вчинення правопорушення про притягнення до відповідальності невинної особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: