ВАКС відмовився арештувати заступника керівника окружної прокуратури

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні прохання детектива НАБУ про арешт підозрюваного заступника очільника прокуратури.

Вищий антикорупційний суд відмовився взяти під варту заступника керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіслава Батрака, залишивши його без запобіжного заходу. Прокурора підозрюють у створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи.

Таке рішення 1 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання старшого детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до підозрюваного (Станіслава Батрака – ред.) у кримінальному провадженні за №42023000000000347 від 06 березня 2023 року відмовити», – йдеться в рішенні.

У документі не вказується прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Батрака. Наразі він залишився без запобіжного заходу. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав на це рішення апеляційну скаргу.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру у створенні штучних доказів обвинувачення та притягнення до кримінальної відповідальності невинної особи заступнику керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області Станіславу Батраку та прокурору цієї ж прокуратури.

Нагадаємо, антикорупційні органи викрили адвоката Олексія Педуса, який підбурив особу надати йому неправомірну вигоду нібито за вирішення питання з прокурорами Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровщини. У цій же справі детективи і прокурори встановили нові обставини вчинення правопорушення про притягнення до відповідальності невинної особи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: