ВАКС відмовився стягнути активи начальника чергової частини поліції під Дніпром

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні позову прокурора САП про визнання активів необґрунтованими та їх стягнення у дохід держави.
фото: VitosDnepr

=Вищий антикорупційний суд відмовився конфіскувати в цивільному порядку 1,46 млн грн, які належать начальнику чергової частини відділення поліції №1 Новомосковського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області Віталію Сотникову та його дружині.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

За інформацією «Слово і діло», прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подала позов до поліцейського Сотникова та його дружини Наталії, яка обіймала посаду головного спеціаліста рекрутингу та комплектування 1 відділу у смт. Магдалинівка Новомосковського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

На думку САП, подружжя необґрунтовано набуло у власність квартиру в Дніпрі вартістю 1 527 000 грн. Цю квартиру вони отримали 28 вересня 2021 року. Позивач стверджує, що законних доходів подружжя Сотникових було недостатньо для придбання цієї квартири. Згідно із зібраними доказами станом на 28.09.2021 сукупний розмір законних доходів подружжя складав 63 760,34 грн. За таких обставин різниця між вартістю квартири та максимальними законними доходами подружжя на дату її придбання становить 1 463 239,66 грн. Утім суд відмовив у позові.

«За наслідками розгляду судом відмовлено у задоволенні позову держави Україна в особі прокурора САП до подружжя (колишня державна службовець та поліцейський). У позові йшлося про визнання необґрунтованим активом квартири у місті Дніпро та стягнення у дохід держави різниці між вартістю квартири та законними доходами відповідачів», – інформує ВАКС.

Нагадаємо, САП подала цивільний позов про конфіскацію активів місцевого депутата на Дніпропетровщині. Раніше Апеляційна палата ВАКС залишила конфіскованою нерухомість податківця на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: