Апеляція ВАКС залишила без змін вирок лікарці зі справи екссудді Овчаренко

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни обвинувального вироку лікарці, яка фігурує у справі колишньої судді.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін вирок, яким визнали винуватою лікарку Наталію Антонову у підроблені медичних довідок для колишньої судді Кіровського районного суду Дніпра Наталії Овчаренко.

Таке рішення 13 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Антонову визнали винуватою у підробці документів, але звільнили від покарання у зв'язку із закінченням строків давності. На цей вирок було подано скарги.

«Апеляційні скарги обвинуваченої (Наталії Антонової – ред.) та захисника обвинуваченої залишити без задоволення. Вирок Вищого антикорупційного суду від 01 березня 2023 року щодо (Наталії Антонової – ред.) за ч. 3 ст. 358 КК України залишити без змін», – ідеться в рішенні.

1 березня Вищий антикорупційний суд визнав винуватою екссуддю Кіровського райсуду Дніпра Наталію Овчаренко і засудив її до 10 років колонії з позбавленням права обіймати посади в судах, правоохоронних органах та адвокатурі строком на 3 роки та з конфіскацією усього належного її майна. Після Апеляційна палата ВАКС оголосила в розшук Овчаренко, оскільки вона зникла безвісті.

Нагадаємо, САП обвинувачує екссуддю Кіровського райсуду Дніпра Овчаренко у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Її судили разом із ще одним екссуддею Олегом Ходасевичем, який помер у 2018 році. За версією обвинувачення, Овчаренко вимагала 30 тисяч доларів неправомірної вигоди і отримала 16 тис. дол. за постановлення судового рішення у кримінальній справі на користь підсудних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: