Засуджена екссуддя відбуває покарання, вона планує звертатися до ЄСПЛ

Читать на русском
Антикорупційний суд дозволив засудженій колишній служительниці Феміди ознайомитися з матеріалами справи, оскільки вона планує йти в ЄСПЛ.
Ганна Біликфото: Нацполіція

Колишня суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Ганна Білик відбуває своє покарання у вигляді 6 років позбавлення волі в Кам'янській виправній колонії. Вона планує подати скаргу до Європейського суду з прав людини.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 7 червня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в документі, 20 січня 2023 року засуджена Білик прибула для відбування міри кримінального покарання до державної установи Кам'янська виправна колонія №34. Водночас вона подала заяву про ознайомлення та виготовлення копій матеріалів її судової справи. Екссуддя просить це, оскільки планує звернутися до Європейського суду з прав людини з індивідуальної заявою.

«Заяву засудженої (Ганни Білик – ред.) про ознайомлення та виготовлення копій матеріалів кримінальної справи задовольнити. Дозволити засудженій ознайомитися з матеріалами кримінальної справи та надати можливість виготовити копії власними технічними засобами або власноруч. Перевести засуджену для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи з державної установи Кам'янська виправна колонія до державної установи Київський слідчий ізолятор», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, влітку 2021 року Вищий антикорупційний суд визнав суддю Білик винуватою у хабарництві і засудив її до 6 років позбавлення волі. 18 січня 2022 року апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін і він набув чинності. Водночас Білик приховувалась від виконання вироку, за що її затримали. В грудні 2022 року Верховний суд залишив вирок без змін.

За версією суду, суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Білик вимагала гроші у приватного підприємства за винесення уточнювального рішення на його користь у справі про вилучення 13,5 тонн пального органами Державної фіскальної служби. Свої «послуги» суддя оцінила у 1000 євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: