Антикорупційний суд випустив з-під варти екссуддю з Полтави

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання сторони захисту про зміну запобіжного заходу колишньому служителю Феміди.

Вищий антикорупційний суд випустив з-під варти колишнього суддю Ленінського районного суду Полтави Сергія Кононенка та призначив йому 214 720 грн застави.

Таке рішення 8 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав екссуддю Кононенка винуватим в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покаранням у виді позбавлення волі строком на 7 років, із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських повноважень, строком на 3 роки, із позбавленням військового звання майора юстиції, та із конфіскацією всього належного йому майна.

На цей вирок було подані скарги стороною як обвинувачення, так і захисту. Вирок скасували і призначили новий розгляд справи, але Кононенка взяли під варту. Тому адвокат подав клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Клопотання задовольнити частково. Змінити запобіжний захід у виді тримання під вартою, застосований ухвалою Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду до обвинуваченого (Сергія Кононенка – ред.) на запобіжний захід у виді застави у розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 214 720 грн», – ідеться в рішенні.

На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися за межі міста Полтава без дозволу прокурора або суду; повідомляти прокурора та суд про зміну свого місця проживання та місця роботи (служби); здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Кононенко отримував неправомірну вигоду від представника позивачів у цивільних справах, які перебували в нього на розгляді, за швидкий розгляд позовних заяв та ухвалення судових рішень про задоволення позовних вимог.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: