ВАКС засудив до 10 років колонії екссуддю Чауса

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи колишнього столичного служителя Феміди з оголошенням йому обвинувального вироку.

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим і призначив 10 років позбавлення волі колишньому судді Дніпровського районного суду Києва Миколі Чаусу.

Таке рішення 14 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Чауса Миколу Олексійовича визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України та призначити йому покаранням у вигляді 10 років позбавлення волі», – оголосив головуючий суддя Євген Крук.

Банка з грошима, втеча за кордон та викрадення: історія справи екссудді ЧаусаІсторія справи колишнього київського судді Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві – на інфографіці.

Також після відбуття основного покарання йому заборонили протягом 3 років обіймати посади судді, судді Конституційного суду, члену Вищої ради правосуддя та інші. Крім того, в нього конфіскували все належне йому майно.

Чауса взяли під варту в залі суду.

Вирок не набув чинності і може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС. Рішення ухвалила колегія суддів у складі: головуючий Крук, судді Інна Білоус і Олексій Кравчук.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні «Феофанія» 3 серпня 2021 року. Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу. Як відомо, антикорупційний суд відправив екссуддю Чауса під цілодобовий домашній арешт.

30 липня 2021 року екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області. До цього він переховувався у Молдові.

Як відомо, в 2016 році українські правоохоронні органи викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. При винесенні вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: