ВАКС призначив нове засідання у справі полтавського екссудді

Читать на русском
Антикорупційний суд повторно отримав справу за обвинуваченням колишнього служителя Феміди з Полтави і призначив нове засідання.

Вищий антикорупційний суд призначив на 26 червня повторний розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього судді Ленінського районного суду Полтави Сергія Кононенка в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 7 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав екссуддю Кононенка винуватим в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покаранням у виді позбавлення волі строком на 7 років, із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських повноважень, строком на 3 роки, із позбавленням військового звання майора юстиції, та із конфіскацією всього належного йому майна.

На цей вирок було подані скарги стороною як обвинувачення, так і захисту. Вирок скасували і призначили новий розгляд справи.

«У кримінальному провадженні № № 42017000000001569 від 19 травня 2017 року за обвинуваченням (Сергія Кононенка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, призначити відкрите підготовче судове засідання на 26 червня 2023 року о 15:00», – йдеться в рішенні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: