ВАКС засудив до 7 років ув'язнення полтавського суддю

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляду кримінального провадження за обвинуваченням судді одного з райсудів Полтави. Йому призначили покаранням позбавлення волі.
Сергій Кононенко

Вищий антикорупційний суд засудив до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна суддю Ленінського районного суду Полтави Сергія Кононенка. Його визнали винуватим в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«17 серпня 2022 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок, яким суддю Ленінського районного суду м. Полтави визнано винуватим в одержанні неправомірної вигоди та засуджено до 7 років позбавлення волі», – інформує САП.

У прес-релізі не вказується прізвище обвинуваченого, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Кононенка.

Як стверджує прокуратура, ВАКС частково погодився з доводами прокурора та визнав доведеним лише один епізод одержання неправомірної вигоди суддею Кононенком. За вироком суду суддю визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також обвинуваченого позбавили військового звання майора юстиції і призначили додаткове покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських повноважень, строком на 3 роки.

Вирок Вищого антикорупційного суду може буди оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, за версією слідства, Кононенко отримував неправомірну вигоду від представника позивачів у цивільних справах, які перебували в нього на розгляді, за швидкий розгляд позовних заяв та ухвалення судових рішень про задоволення позовних вимог.

Як вказали в САП, судді загрожує покарання у вигляді позбавленням волі терміном від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на терміном до 3 років із конфіскацією майна. Справу скерували до суду ще в листопаді 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: