Апеляція ВАКС призначила новий розгляд справи екссудді з Полтави, йому скасували вирок

Читать на русском
Апеляційна інстанція побачила підстави для скасування вироку колишньому служителю Феміди, якого засудили до позбавлення волі.
Сергій Кононенко

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призначила новий розгляд справи за обвинуваченням колишнього судді Ленінського районного суду Полтави Сергія Кононенка в одержанні неправомірної вигоди. Раніше обвинуваченого засудили до 7 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, антикорупційний суд визнав екссуддю Кононенка винуватим в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покаранням у виді позбавлення волі строком на 7 років, із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських повноважень, строком на 3 роки, із позбавленням військового звання майора юстиції, та із конфіскацією всього належного йому майна. На цей вирок було подані скарги стороною як обвинувачення, так і захисту.

«За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги сторони обвинувачення, захисту та третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, призначивши новий розгляд кримінального провадження у ВАКС. Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає», – інформує суд.

Нагадаємо, за версією слідства, Кононенко отримував неправомірну вигоду від представника позивачів у цивільних справах, які перебували в нього на розгляді, за швидкий розгляд позовних заяв та ухвалення судових рішень про задоволення позовних вимог.

Як вказали в САП, судді загрожує покарання у вигляді позбавленням волі терміном від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на терміном до 3 років із конфіскацією майна. Справу скерували до суду ще в листопаді 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: