СБУ повідомила про підозру ідеологу рашизму Дугіну

Читать на русском
Олександру Дугіну, який є одним із головних ідеологів руського миру, повідомили про підозру в геноциді та зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України.
ua.depositphotos.com

Служба безпеки України повідомила про підозру Олександру Дугіну, який є одним із ключових ідеологів агресивної політики росії та геноциду українського народу.

Про це повідомляє пресслужба правоохоронців.

Політолог пояснив, чому загибель доньки Дугіна може бути роботою російських спецслужбУ росії внаслідок вибуху автомобіля загинула Дар'я Дугіна. Політолог розповів, чому це може бути роботою російських спецслужб.

Дугін у своїх численних виступах, друкованих виданнях та публікаціях вже понад 10 років заперечує існування України як суверенної держави та закликає до збройного захоплення російськими військами.

«На початку повномасштабного вторгнення рф Дугін одним з перших публічно підтримав окупаційні угруповання країни-агресора та виправдовував їхні воєнні злочини проти України. Зловмисник відкрито пропагував ідеї масового фізичного знищення українців, а також цивільної інфраструктури нашої держави», – заявили у СБУ.

Факти злочинної діяльності Дугіна підтвердили мовно-лінгвістичні експертизи, йому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України);
  • Ч. 2. ст. 442 (геноцид).

Нагадаємо, у серпні минулого року внаслідок підриву автомобіля Дугіна загинула його донька Дар’я. За два дні федеральна служба безпеки росії «розкрила» вбивство та звинуватила у його скоєнні «спецслужби України».

При цьому відповідальність за ліквідацію Дугіної взяла він російська організація «Національна Республіканська Армія».

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна до вбивства не причетна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: