Підрив Каховської ГЕС: на підтоплених територіях виявили холеру та кишкову паличку

Читать на русском
Через підрив росіянами Каховської ГЕС у воду потрапили мастильні матеріали та отрутохімікати. Це призвело до випадків виявлення холери та кишкової палички.
Фото: t.me/shtab_kakhovska_hes

Через підрив росіянами Каховської ГЕС у воду потрапили мастильні матеріали та отрутохімікати. Це призвело до випадків виявлення холери та кишкової палички.

Такими даними поділився начальник відділу держеконагляду земельних ресурсів Державної екологічної інспекції України Олег Павленко на круглому столі у Military Media Center.

Чим може обернутися катастрофа на Каховській ГЕС для екології та сільського господарстваЯк підрив окупантами Каховської ГЕС вплине на довкілля та сільське господарство України – на інфографіці.

За його словами, профільні служби щодня відбирають проби води та проводять аналізи.

«Дуже великої забрудненості немає, але є кілька випадків виявлення холерної та кишкової паличок. З нами паралельно проводить аналізи СЕС, адже затопило багато населених пунктів, дворових будівель, каналізацій. Ми досліджуємо воду по хімії, а вони – по біології», – розповів Павленко.

Він додав, що місцевим жителям зараз краще не вживати воду з колодязів. Користуватися такою водою можна буде лише після ретельного очищення та проведення додаткових аналізів.

Нагадаємо, в ніч з 5 на 6 червня рашисти підірвали дамбу Каховської ГЕС, їхні дії спровокували техногенну та екологічну катастрофу, а також призвели до затоплення населених пунктів нижче по течії Дніпра.

Раніше «Слово і діло» зібрало факти, фотосвідоцтва та прогнози щодо можливих наслідків від скоєного росіянами екоциду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: