Після підриву Каховської ГЕС вода скоро перестане надходити в Крим – британська розвідка

Читать на русском
У Криму зовсім скоро можуть виникнути проблеми з доступом до прісної води після підриву окупантами Каховської ГЕС.
armyinform.com.ua

У Криму зовсім скоро можуть виникнути проблеми з доступом до прісної води після підриву окупантами Каховської ГЕС.

Про це повідомляє британська розвідка.

Каховська ГЕС та Запорізька АЕС: небезпечні ознаки підготовки росії до терактуЯкими були ознаки підготовки теракту на Каховській гідроелектростанції і чи є аналогічна загроза Запорізькій АЕС.

Через підрив гідроелектростанції обміліло Каховське водосховище, звідки бере воду Північно-Кримський канал. Відтак скоро вода перестане надходити до тимчасово окупованого півострова. Розвідники стверджують, що це погіршить доступ до прісної води на півдні Херсонської області та півночі Криму.

Та російська влада, ймовірно, задовольнить нагальні потреби населення у воді за допомогою водосховищ, нормування води, буріння нових свердловин і постачання бутильованої води з рф.

Також розвідники стверджують, що жителям окупованих росією територій загрожує санітарна криза з підвищеним ризиком захворювань, що передаються через воду. Та з такими ж ризиками стикатимуться у мешканці на контрольованому Україною березі затопленого Дніпра.

Нагадаємо, рівень води в Каховському водосховищі продовжує знижуватись - за добу він зменшився на метр і зараз у районі Нікополя становить 9 м 35 см. Також на ділянках Дніпра, які живлять водою Північно-Кримський канал, з’явилися сліди обміління.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що підрив Каховської ГЕС виключить можливість постачання води до окупованого Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: